Cecilia Beretta Valpolicella Superiore Ripasso

19,99€/Alko

Mikä on Ripasso ja Ripasso Superiore viinien ero? Vuoden kypsytys tammitynnyreissä ja tässä viinissä huomaa sen eron todellakin. Viini ei ole vain täyteläinen vaan aivan tolkuttoman runsas tuoksuinen. I-H-A-S-T-U-T-T-A-V-A.
Parhaimillaan viini on ihan sellaisenaan hyvien ystävien kanssa nautittuna. Pala jotain kypsytettyä juustoa kaverina nostaa elämyksen aivan uudelle tasolle.

Juha Lihtonen:

“Keskisyvä, rubiininpunainen väri. Herkullista tuoksua dominoi makea paahteisuus, joka vie mielen lapsuuteen ja peltirasioihin pakattuihin sokeroituihin kahvipapukarkkeihin. Tuoksussa on paahteisuuden lisäksi luumuja, karhunvatukkaa ja nahkaisuutta. Paahteisen mausteinen maku on täyteläinen, lempeä ja notkean tanniininen. Erittäin antoisa viini, jonka ei varastoimalla juuri parane. Nauti 17-18°C-asteisena kookkaasta lasista, jossa supistuva suuaukot. Ruoan seuraan tämä viini osuu varsin monipuolisesti. Loistava kumppani paahdetuille lihoille juuresten kera, pataruoille, tai vaikkapa paahdetulle valkosipuli-kananrinnalle…ja mihin hintaan! Löytö!

(Pinot Noir -lasi)

Viinilehti kuvailee viinin seuraavasti:
Avoin, vivahteikas tuoksu tuo mieleen kuivatut hedelmät, paahteisen mausteisuuden, hennon eläimellisyyden ja nahkaisuuden. Tuoksun aromit toistava maku on melko täyteläinen. Tuoksun aromien lisäksi viinissä on yrttisiä ja lakritsiinkin vivahtavia sävyjä. Mehukkaan suunmyötäinen kokonaisuus saa eloa hapankirsikkaisesta hapokkuudesta ja hyvin pehmeistä tanniineista. Viini jättää tasaisen jälkivaikutelman.

Viinikaverin vinkki:
Tarjoile viini isoista punaviinilaseista aavistuksen viilennettynä. 30 minuuttia jääkaapissa ennen tarjoilua on juuri sopivasti.

Arviot:
Viinilehti *****/*****
Vivino 3,9/5
Juha Lihtonen 89/100

Edellinen
Edellinen

Villa Puccini Toscana

Seuraava
Seuraava

Pasqua Villa Borghetti Bardolino Classico