Farmers Market Organic Red
10,98€/Alko
”A DAMN GOOD WINE FROM THE BEST HANDPICKED LOCAL GRAPES”- näin kuuluu tuottajan lause viineistään. Vahva väittämä, johon on helppo yhtyä. Onko väittämässä kuitenkaan mitään perää?
Viini on valmistettu Etelä-Italiassa Apulian alueelta poimituista Negroamaro ja Primitivo-rypäleistä, jotka on kasvaneet luomumenetelmien mukaisesti ja viini on vegaaneille sopiva. Näitä tämän tyyppisiä viinejä ovat Alkon hyllyt pullollaan. Tässä viinissä on kuitenkin se tärkein asia eli maku todella kohdallaan. Viini ilahduttaa erityisesti tasapainoisudellaan. Hyvin harvoin, jos koskaan 10€ viini tarjoaa näin hyvä hedelmäisyyttä ja mausteisuutta samassa paketissa.
Petri Pellinen luonnehtii viiniä seuraavasti:
Viinillä on kirkas ja keskirunsas rubiinin punainen väri.
Tuoksu on puhdas, nuori ja runsaahkon hedelmäinen. Alussa lasista nousee kirsikkaa sekä neilikkaa ja vaniljaa. Mukaan tulee myös kypsää boysenmarjaa sekä hentoa reduktiivisuutta palaneen kumin kevyenä vivahduksena.
Maku on kuiva ja alku raikkaan hapokas. Viinillä on kevyet pehmeät tanniinit ja alkoholipitoisuus on keskitasoa. Maussa toistuu hapokas kirsikka sekä neilikka ja vanilja. Viinillä on maukas kypsä hedelmäisyys ja keskipitkä kirsikan ja suklaan sävyttämä jälkimaku.
Kokonaisuutena tämä on maukas ja raikkaan hapokas ruokaystävällinen viini. Helppo lähestyä, mutta omaa silti vähän luonnettakin. Itse nauttisin tätä lasagnen kanssa, sillä kiva hapokkuus keventää kokonaisuutta ja hapokkuus kestää tomaatin hapot sekä toisaalta hedelmäisyys ruoan aromikkuuden.
Suussa on noin 15 euron viini ja lompakossa kympin viini, joten varsin hyvä hinta-laatusuhde. Kaada bordeaux-muotoiseen pienempään punaviinilasiin noin 16-18 asteisena. 89p. / 100 Petri Pellinen
Viinikaverin vinkki:
Tämä viini on todellinen herkullisen arkiviinin perikuva. Pullo auki, lasiin ja nauttimaan. Kaveriksi jokin yksinkertainen tomaattinen pasta tai Petrin mainitsena Lasagne. Se on juuri sitä, mitä lääkäri määrää syksyiseen arki-iltaan.