Chateau Musar Jeune
21,99€/Alko
Mitä hyviä viinejä tulee Libanonista? Yllättävän paljon. Libanonin viinit eivät komeile myydyimpien viinien joukossa mutta maan viinien laatu on aivan maailman parhaiden maiden joukossa. Château Musar Jeune on tuottajan ylistys Bordeauxin-alueen viinityylille. Musar on tuottajana erittäin arvostettu. On suorastaan uskomatonta, että he pystyvät tuottamaan eriomaisia viinejä vuosista toisiin vaikka yhteiskunta ympärillä on erittäin epätasapainoinen. Jeune on ihanan perinteinen tyyliltään olematta vanhanaikainen. Tuoksussa löytyy mustaherukkaa ja yrttisyyttä. Maku on ilahduttavan hedelmäinen ja elegantti. Hapokkuus on selkeästi modernia tyyliä selkeämmin esillä. Tämän tyyliset viinit ovat parhaillaan lihojen kanssa, joita ei ole kypsennetty aivan kypsäksi saakka. Jeunessa on reilusti kypsytyspotetiaalia. 6 pulloa kaappiin ja voit maistella viiniä 2 vuoden jälkeen ja lupaamme, että saat aivan järkyttävän paljon viiniä pikkurahalla.
Juha Lihtonen:
“Legendaarisen libanonilaistuottajan Château Musarin kakkosviini tarjoilee isoveljeään jäntevämmän ja napakan nuorekkaan makuelämyksen, ja alle puoleen hintaan Château Musarista! Bekaan laaksossa yli 1000 metriä merenpinnan yläpuolella tuotettu uuden polven nuori Musar omaa keskisyvän, sinipunertavan värin. Intensiivinen, kypsän kirsikkainen ja luumuinen tuoksu, jossa viehättävää paahteisuutta ja vivahde lääkemäisyyttä sekä kuminaa. Runsaan keskitäyteläistä suuntuntumaa sävyttää mehevän tumman marjainen hedelmäisyys, notkeat pehmeät tanniinit ja eloisan mineraalinen mausteinen vivahde. Jälkimaussa voi aistia kypsää kirsikkaa ja karpaloa yhdessä kevyen vaniljaisuuden kera. Vivahteikas ja jäntevä viini, joka saavuttaa optiminsa muutama vuoden pullokypsytyksellä, mutta on ehdottoman herkullinen jo nyt. Tarjoile paistetulle ankanrinnalle ja tattirisotolle tai grillatulle helmikanalle, kirsikkakastikkeen ja korvasienimuhennoksen kera. Viini on melko napakka maultaan, joten suosittelen 2 tunnin dekantointia. Nauti viini 16-17°C-asteisena melko isomaljaisesta lasista, jossa leveähkö suuaukko. (Bordeaux-lasi)“
Viinikaverin vinkki:
Tarjoile viini yli-isoista laseista jolloin viini hedelmäisyys korostuu. Tunti karahvissa ennen tarjoilua parantaa viiniä merkittävästi.
Arviot:
Pekka Suorsa, Viiniopas 90/100
Juha Lihtonen 88/100
Viinilehti ****/*****
Vivino 3,8/5