Château de la Pierre Régnié Vin Nature Sans Soufre Ajouté
27,30€/Alko
Kylä Boujolais-viinit, joilla ei ole mitään tekemistä Boujolais Nouveau viinien kanssa, ovat ehkäpä kovin Ranskan viini-alueista, jos ajatellaan asiaa viinien laadun kohentumisen näkökulmasta viime vuosien aikana. Alueen ainoa rypälelajike on Gamay, jota ei ole arvostettu historiallisesti kauhean korkealle, koska siitä tehtyjä vinejä on aina verrattu naapurialuiden Pinot Noir-viineihin. Tämä mustikoiden ja mansikoiden vertailu ei tunnu kovin relevantilta.
Château de la Pierre Régnié Vin Nature Sans Soufre Ajouté on nimetty niin peri ranskalaisesti, että viini alkaa jo hieman ärsyttämään pelkästään nimensä takia. Kaikki mailman ihmiset eivät puhu/ymmärrä ranskaa!
Koska nimi ei viiniä pahenna, niin kai sille on kuitenkin pakko antaa mahdollisuus. Viini on ns. natu-viini versio Gamay rypäleestä tehdystä kylä Boujolais-viinistä. Maku ei ole alueelle tyypillinen, vaan yhdistää herkullisesti keveyden ja mausteisuuden samaan viiniin, jopa hieman uniikilla tavalla. Viini valmistetaan rypäleistä, jotka ovat kasvaneet noin 50 vuotta vanhoissa köynnöksissä ja tämä maistuu viinissä.
Mikä tekee tästä viinistä Fiksulöytö-arvoisen viinin? Tässä viinissä yhdistyy hyvin poikkeuksellisesti keveys, mausteisuus ja todella pitkä jälkimaku samassa viinissä. Toisin sanoen viinin maku perustelee paikkansa tässä valikoimassa. Tämä viini ei varmastikaan ole kaikkien makuun, jota voidaan todeta lähes kaikista “Natu-viineistä” mutta meidän makuun tämä viini oli poikkeuksellisen hyvä.
Viinikaverin vinkki:
Tarjoile viini 12-14 asteisena, jolloin hedelmäisyys pääsee viinissä päärooliin.
Arviot:
Vivino 3,5/5