TENUTA FRIGGIALI BRUNELLO DI MONTALCINO

33,99€/Alko

Brunelloa valmistetaan pääasiassa kahta eri tyyliä. Isoa “Robert Parker”-tyyliä tai sitten kevyempää vivahteikkaampaa usein hieman pidempää kypsytettyä versiota. Me kutsumme jälkimmästä viiniä nimellä “Comfort Wine” ja Tenuta Friggialin Brunello edustää tätä. Viinin tuoksu on hurmaava ja maku syleilee monimuotoisuudellaan tuoden rauhan viinistä nauttijan mieleen.
Viiniä valitessamme kävimme keskustelua Sarin, Juhan, Pekan ja Petrin kanssa. Onko juuri tämän Brunellon tyyli sellainen, jonka jengi tajuu? Tyylin arvostamien vaatii jo hieman kokemusta viinien maailmasta. Meidän mielestä viini oli absoluuttisesti niin hyvä ja sen lisäksi herkullisen hyvää hinta-laatusuhdetta, jotta lopulta päätös oli helppo. JATKOON! Brunello di Montalcino viinit eivät ole koskaan edullisia mutta tämän makuinen viini 30 euron hintaan tämä viini on todellinen löytö muiden viinien maksaessa 40-200 euron välissä pullolta.

Mitäpä meidän asiantuntijoiden kvartetti miettiä viiniä maistettuaan?

Pekka Suorsa 94p. aloittaa:
Punainen,hyvin kehittynyt. Hienostunut, kehittynyt bukee. Elegantti. Kuivaa tammea, mutta myös kuivattuja kukkia. Täyteläinen, hapokas ja kehittyneen tanniininen keskimaku. Kuivattua vadelmaa. Hyvin elegantti suutuntuma.
Sari Siren 92 p. jatkaa lähes identtisellä linjalla. Lähes tiilenpunainen, jo hieman kehittynyt klassikkoviini. Voimakkaassa tuoksussa on kirsikkaa, viikunaa ja mausteita sekä nahkaa.Täyteläinen ja tanniininen viini, jossa on intensiivinen maku. Aromeista löytyy tuoksun lupaamia elementtejä, kirsikkaa, viikunaa, mausteisuutta ja tammea. Alkoholi on integroitunut upeasti viiniin, joka on kokonaisuutena vivahteikas ja moniulotteinen. Elegantit tanniinit kantavat viinin pitkään, upeaan jälkimakuun.
Petri jatkaa 91-92p. Ulkonäkö: Kirkas, kehittynyt ja läpikuultava tiilenpunainen väri.
Tuoksu: Puhdas, ikääntynyt ja hiven lääkemäinen tuoksu, jossa hapankirsikkaa, aavistus floraalisuuta sekä ns. vanhaa tammea. Elegantti kypsä tuoksu.
Maku: Kuiva hapokas alkumaku, jossa kypsät tuntuvat tanniinit. Alkoholipitoisuus tasapainossa. Runsaahko hedelmäisyyden intensiteetti. Maussa on kirsikkaa, tummaa suklaata, mausteisuutta neilikan muodossa. Jälkimaku on pitkä, hiven mausteinen sekä kirsikkainen.
Yhteenveto: Elegantti hyvin kypsynyt klassinen Brunello. Jos avaisin syysiltana yhden pullon, avaisin tällaisen vivahteikkaan ja elegantin viinin.

Juha Lihtonen 89p. jatkaa.
Brunello-viini eleganttien punaviinien ystäville. Viinin huumaavan ja kehittyneen moniulotteinen tuoksu tarjoilee luumuisuuden ja paahteisuuden ohella kiehtovia kehittyneitä vivahteita – nahkaa, seetriä ja teakia. Suutuntumaltaan viini on vivahteikas, eloisan hapokas ja hillityn hedelmäinen. Silkkiset tanniinit ovat sulautuneet saumattomasti yhteen kirsikkaisen ja luumuisan hedelmäisyyden kanssa ja makukokonaisuus on hienoviritteinen ja eheän harmoninen. Viini on nyt jo nautinnollinen, mutta kypsyy hyvin kellaroituna vielä seuraavat 6-10 vuotta. Tyyliltään viini edustaa femiinisempää Brunellotyyliä, joka toimii erinomaisesti paahdettujen riistalintujen, ankanrinnan, parmesaanilla höystettyjen tattiraviolien, jänisragun ja kypsien kovien juustojen seuraan. Nyt nautittuna dekantoi viini 3 tuntia ennen tarjoilua ja nauti 17-18°C-asteisena isomaljaisesta ja leveäsuuaukkoisesta viinilasista.

Fiksu! Tilaa välittömästi.

Edellinen
Edellinen

Arid

Seuraava
Seuraava

Cuvée Antoinette Crémant de Luxembourg Rosé Extra Dry