Fiksulöytö
Fiksulöytö-viinejä yhdistävät tekijät ovat klassinen laatuviinialue, erinomainen laatu, hieman rajallinen saatavuus, mutta ennen kaikkea se meille tärkein asia eli sukkia pyörittävä hinta-laatusuhde. Viinit ovat todellisia löytöjä normaalihintaisina.
-
Jokainen Fiksulöytö-viini on maistettu asiantuntijoiden toimesta ja sen hinta-laatu on todettu olevan huomattavasti tavallista parempi muihin vastaaviin viineihin verrattuna.
-
Viinit ovat osa Alkon valikoimaa ja ohjaamme eri linkkien kautta Alkon verkkokauppaan ostoksille.
-
Uutiskirjeen tilaaminen on oivallinen tapa saada tieto uusista löydöistä tai kysy Viinikaverilta suosituksia.
Villa Puccini Toscana
“Vitsi kun on hienoa, tehdä löytöjä klassikkoviinien joukosta! Juuri tältä tämän viinin pitäisikin maistua.” Villa Puccini on viini, joka ollut saatavilla Suomessa jo useiden vuosien ajan. Viini on juuri sellainen klassikko, joka vain hukkuu kaikkien uusien tulokkaiden tulvassa vaikka tämän viinin herkullinen hinta-laatusuhde ei oikeastaan ole kadonnut mihinkään vuosien saatossa. Voidaan jopa todeta, että viinin tyyli on vain parantunut.
Cecilia Beretta Valpolicella Superiore Ripasso
Mikä on Ripasso ja Ripasso Superiore viinien ero? Vuoden kypsytys tammitynnyreissä ja tässä viinissä huomaa sen eron todellakin. Viini ei ole täydeläinen vaan aivan tolkuttoman runsas tuoksuinen. I-H-A-S-T-U-T-T-A-V-A.Parhaimillaan viini on ihan sellaisenaan hyvien ystävien kanssa nautittuna. Pala, jotain kypsytettyö juustoa kaverina nostaa elämyksen aivan uudelle tasolle.
“Loistava kumppani paahdetuille lihoille juuresten kera, pataruoille, tai vaikkapa paahdetulle valkosipuli-kananrinnalle…ja mihin hintaan! Löytö!”
Pasqua Villa Borghetti Bardolino Classico
Miltä maistuu ihastuttava arki-viini noin kympin hintaan? Tältä. Villa Borghettin Bardolino Classico täyttää kaikki hyvän viinin tunnusmerkit. Herkullinen runsas tuoksu, jossa on kypsää marjaisuutta. Maku on sopivan täyteläinen olematta liian runsas. Onko kysymyksessä suuri viini? Ei ole mutta aina ei jaksa analysoida viinejä vaan haluaa lasiin, jotain joka vain nyt sattuu maistumaan hyvältä.
Niepoort Dão Rotulo Tinto
Dick Niepoort on varmasti yksi tunnetuimmista viinipersoonista. Hänen tavoitteena on tehdä aina persoonallisia viinejä, joiden maku herättää keskustelua. Maistettuamme viinin, voimme todeta että, tavoitteeseen on todellakin päästy. Viinissä yhdistyy herkullisella tavalla mausteisuus, marjaisuus todella pitkään ja herkulliseen jälkimakuun.
Jackson Estate Vintage Widow Pinot Noir
Pinot Noir-lajikkeesta valmistettujen viinien ostamien ja hyvän hinta-laatusuhteen löytäminen, voi olla mahdollisesti viinimaailman suurin haaste. Aivan liian usein viinit ovat joko keskinkertaisia tai huikeasti ylihinnoiteltuja. Tämä viini ei ole kumpaakaan. “Tämä viini on hurmannut vuosikerrasta toiseen ja parempaa pinot noiria tässä hintaluokassa on vaikea löytää. Tämä viini on ehdoton löytö.“
Querciabella Mongrana
Querciabella on yksi alueen arvostetuimmista tuottajista ja tämä viini tulee Maremman alueelta. Viini on aivan järkyttävän hyvä!
“Tyylikäs biodynaamisesti tuotettu viini huippu-tuottajalta erinomaiseen hintaan.“
Château de la Pierre Régnié Vin Nature Sans Soufre Ajouté
Mikä tekee tästä viinistä Fiksulöytö-arvoisen viinin? Tässä viinissä yhdistyy hyvin poikkeuksellisesti keveys, mausteisuus ja todella pitkä jälkimaku samassa viinissä. Toisin sanoen viinin maku perustelee paikkansa tässä valikoimassa.
Vale D. Maria douro superior
“Quinta Vale Dona Maria on minusta absoluuttisesti mitattuna Portugalin paras viinintuottaja.” Samuil Angelov, viinimestari ja ravintoloitsija paaluttaa tuottajan laadun päättäväisesti. WOW! Aika iso lause. Jonkun toisen henkilön suusta se ei ehkäpä tuntuisi yhtä uskottavalta.
Château Marsyas
“Yksi eleganteimpia libanonilaisviinejä jota muistan maistaneeni. Viini kestää vielä kymmenen vuoden kellarointia, mutta on nautinnollinen jo nyt.” Juha Lihtonen
Valduero Reserva Tierra Alta de 2 cotas
“Minulta on monesti kysytty missä kulkee se hintapiste, minkä jälkeen maksetaan viinin brändistä laadun sijaan? Olen pitänyt 50 euroa tuona hintapisteenä. Tämä on hyvä esimerkki viinistä, joka voisi hyvinkin maksaa 80 euroa, jos tuottaja haluaisi rahastaa brändillä. Näin ei kuitenkaan ole ja viidenkympin viininä pidän sen hinta-laatusuhdetta hyvänä.“ Juha Lihtonen
CARLIN DE PAOLO CURSUS VITAE
Mikä erottaa tämän viinin niistä lukuisista viineistä, jotka löytyvät jo valikoimasta? Vastaus on yksinkertainen ja oikeastaan aina sama liittyen Fiksulöytö-viineihin. Ylivoimainen hinta-laatusuhde. Pekka Suorsa toteaa: (92p) Vaaleahkonpunainen. Barbarescomainen tuoksu: kuivattuja lehtiä ja mineraalisuutta. Keskitäyteläinen, hapokas ja elegantti keskimaku. Jos pitää barbarescosta tai burgundista, tässä on vaihtoehtoviini.
FEDERICO PATERNINA BANDA AZUL CRIANZA
Nykyään on jo harvinaista löytää viiniä tässä hintaluokassa, joka on käynyt läpi 100% tynnyrikypsytyksen, joka myös todella maistuu viinissä. Viini ei ole tyyliltään moderni hillopommi vaan täyteläinen punaviini, joka on tuoksultaan ja maultaan ilahduttavan monipuolinen. Viinilehti kuvaa viiniä seuraavasti: ”Avoin, hieman kehittynyt tuoksu. Siinä on kuivattuja hedelmiä, makeaa mausteisuutta ja paahteisia vivahteita. Keskitäyteläinen maku toistaa tarkasti tuoksun aromit. Reilu hapokkuus tuo makuun eloa. Viini jättää paahteisen ja orastavan nahkaisen jälkivaikutelman.”
PATROCINIO SANCHO GARCÉS CRIANZA
Miltä maistuu Rioja-alueen paras hinta-laatusuhde noin 800 viinin joukosta? Master of Wine Tim Atkinin mielestä maistettuasi tämän viinin tiedät! Sari Sirénin (91p.) : Tummanpunainen, jo hieman kehittynyt, hedelmävetoinen riojalainen. Vahvassa tuoksussa on tummia kirsikoita, tummia kypsiä marjoa, mausteita ja tammea hienossa nipussa. Maku on niin ikään voimakas, napakat ja tyylikkäät tanniinit kantavat viiniä upeaan tasapainoon. Alkoholi on integroitunut ja jälkimaku maistuu pitkään. Nautittavaksi valmis, erittäin laadukas viini, jota voi mainiosti vielä säilyttääkin tovin.
SOGATIA CHIANTI RISERVA
Sogatia Chianti Riserva on tyylikäs ja konstailematon viini, joka tarjoaa suuren elämyksen pieneen hintaan. Viinin väri on mahtavan kepeä ja punainen väri on jo taittunut aavistuksen oranssiin. Tuoksu on runsas ja avoin. Tuoksu saa hymyn huulille. Viiniasiantuntija Pekka Suorsa kirjoitti viinistä seuraavaa: 89p. Maku on keskitäyteläinen ja hapokas. Keskimaku on tuoksuun verrattuna hieman ohut, ja jälkimaku maistuu aavistuksen mehumaiselta. Tämä on viilennettynä erinomainen pastaviini!
CARLIN DE PAOLO TERRE ALFIERI NEBBIOLO
Barbera-rypäleestä tehtyjä viinejä löytyy runsaasti valikoimassa. Mikä erottaa tämän viinin niistä lukuisista viineistä, jotka löytyvät jo valikoimasta? Vastaus on yksinkertainen ja oikeastaan aina sama liittyen Fiksulöytö-viineihin. Ylivoimainen hinta-laatusuhde. Pekka Suorsa toteaa: (92p) Keskitäyteläinen, hapokas ja elegantti keskimaku. Jos pitää barbarescosta tai burgundista, tässä on vaihtoehtoviini.
Arid
Arid on täydellinen viini kotikellariin kypsytettäväksi. Viini on nyt herkullinen ja nautittava mutta kehittyy suotuisasti kellarointiolosuhteista riippuen 4-8 vuotta. Pekka Suorsa: Àrid Priorat 93p. Punainen. Hedonistinen, persoonallinen ja voimakas tuoksu. Orvokkia, kirsikkaa ja suklaata. Alkoholiakin. Lupaava. Erittäin täyteläinen, hapokas ja tanniininen keskimaku. Metsämarjainen maku.
TENUTA FRIGGIALI BRUNELLO DI MONTALCINO
Pekka Suorsa 94p.:
Punainen,hyvin kehittynyt. Hienostunut, kehittynyt bukee. Elegantti. Kuivaa tammea, mutta myös kuivattuja kukkia. Täyteläinen, hapokas ja kehittyneen tanniininen keskimaku. Kuivattua vadelmaa. Hyvin elegantti suutuntuma.
Amador Medrano Terra
Miltä maistuu moderni Rioja vuonna 2021? Siihen löytyy varmasti monta eri vastausta mutta me olemme löytäneet viinin, joka on modernin tyylin lisäksi huippuviini. Viinissä löytyy myös se tärkein asia, joka on päräyttävä hinta-laatusuhde.
“Kerrassaan persoonallinen viini joka saa valveutuneemmankin viininharrastajan ihastuksesta hämilleen. Viinin hinta-laatusuhde on ylivertainen.”
91-94 p
INTIMISTA TINTO
Tämä viini osoittaa, että edullinen punaviini voi olla myös laadukas.
“Miellyttävän hedelmärankamainen ja luumuinen tuoksu. Keskitäyteläinen, hapokas ja rapean punaherukkainen ja tapenademainen maku.”
88 p.